Ovaj sadržaj zahtijeva Adobe Flash Player v.10 ili višu.. Preuzmi Flash
Povrat robe i reklamacije

Reklamacije i povrati   


Na svaki kupljeni artikl koji ste kupili u našem web shopu, imate pravo na reklamaciju, zamjenu ili na povrat novca (pod uvjetima navedenima u našem pravilniku).

 

Reklamacije za nekorištene kupljene artikle.

Zamjenu robe vršimo u roku 60 dana od dana kada je roba kupljena. Nakon toga nećemo biti u mogućnosti izvršiti zamjenu. Kupac je dužan osigurati dostavu robe na adresu s koje je dobio paket. Uz paket je dužan pismeno napisati objašnjenje što točno želi u zamjenu uz pripadajuće detalje. Zamjenu rješavamo u roku od 30 dana od dana primitka paketa. Kupac obavezno mora priložiti račun uz zahtjev za povrat novca. Ne vraćamo plaćene troškove poštarine ili pakiranja paketa prilikom zamjene niti troškove nastale od strane dostavnih službi već isključivo vrijednost robe (kupljenih artikala).

Povrat novca vršimo u roku 30 dana od dana kupljene robe. Kupac je dužan pismeno zatražiti povrat te navesti broj tekućeg računa na koji da mu vratimo novac.  Kupac obavezno mora priložiti račun uz zahtjev za povrat novca. Ne vraćamo plaćene troškove poštarine ili pakiranja paketa prilikom povrata novca niti troškove nastale od strane dostavnih službi već isključivo vrijednost robe.

Kupac je dužan fizički pregledati proizvod prilikom primitka a ne duže od 8 dana te prijaviti vidljive nedostatke. Naknadne reklamacije na izgled proizvoda ne uvažavamo.

Zamjenu i povrat novca ne vršimo u slijedećim slučajevima:
-Za proizvode koji su rabljeni a još uvijek funkcionalni.
-Za štitnike za genitalije i štitnike za zube ni u kojem slučaju (iz higijenskih razloga).
-Za proizvode kupljene s greškom (ako je greška uredno navedena prilikom prodaje) ili u rasprodaji.
-Za gratis odnosno besplatno dobivene artikle ili artikle koji još uvijek nisu plaćeni.

Roba koja se vraća mora biti uredno zapakirana u originalnu ambalažu s priloženim računom.

U situacijama gdje sumnjamo u mogućnost zlouporabe ovih pogodnosti zadržavamo istražiti predmet i pismeno odgovoriti na zahtjev unutar 30 dana od zaprimanja zahtjeva.

Djelatnicima naše tvrtke je strogo zabranjeno usmeno obrazlagati ili tumačiti bilo koji zahtjev ili rješenje Vašeg zahtjeva. Stoga molimo kupce za razumijevanje prilikom kontaktiranja i predavanja zahtjeva kod naših djelatnika. Svaki Vaš zahtjev ćemo riješiti sigurno i u najkraćem mogućem roku. Da bismo ga riješili brzo i uspješno kao i na Vaše zadovoljstvo, molimo Vas za razumijevanje. Naši uvjeti reklamiranja i povrata novca su bez usporedbe najbolji na tržištu u polju djelovanja.

Proizvodi prilikom povrata ili zamjene moraju biti u originalnoj ambalaži u kakvoj su kupci dobili robu  prilikom kupnje, uredno zapakirani. U slučaju da kupac inzistira na zamjeni bez ambalaže, zaračunati ćemo dodatne troškove zbog proizvoda bez ambalaže u iznosu 20% vrijednosti artikla.

U slučaju da je proizvod neuredan, prljav, preuređivan, mijenjan, skraćivan, produžavan ili slično, odnosno ako se razlikuje od stanja u kojem je kupljen, ne odobravamo zamjenu niti povrat novca.

 


Reklamacije za korištene kupljene artikle.

U slučaju da proizvodi prilikom upotrebe unutar 60 dana postanu nefunkcionalni, imate pravo na reklamaciju. Zadržavamo pravo pregleda proizvoda i mogućnost da proizvod osposobimo za upotrebu unutar 30 dana. U slučaju da proizvod nismo u stanju osposobiti, kupac će dobiti isti proizvod a ako kojim slučajem takav isti proizvod nemamo na lageru, najsličniji tom proizvodu (gledajući plaćenom cijenom i skupinom).

Kupac također ima pravo ako nije zadovoljan korištenim kupljenim artiklom na smanjenje kupovne cijene prilikom kupnje artikla s kojim smatra da bi bio zadovoljan. Visinu smanjenja cijene u tom slučaju subjektivno sami određujemo.

Nije moguće dobiti povrat novca za korištene kupljene artikle.

Ne primamo reklamacije za proizvode koji su rabljeni a još uvijek funkcionalni.

Za proizvode kupljene prije 60 dana (izuzev proizvoda kod kojih je takva vrsta jamstva posebno navedena i ovjerena) ne primamo nikakvu vrstu reklamacije ili zahtjeva.

Za proizvode kupljene prije 365 dana uopće ne razmatramo mogućnost zaprimanja bilo kakve reklamacije.


Napomena:

Zahtjevi za zamjenu robe, povrat novca ili reklamacije razmatraju se isključivo radnim danom, ponedjeljak-petak u periodu od 10.00 – 16.00 h. Izvan tog vremena možemo zaprimiti Vaš zahtjev ali ne možemo odgovoriti na njega. Zahtjeve zajedno s robom možete poslati poštom ili dostavnim službama ili osobno donesti na našu adresu.

Da ponovimo, na svaki kupljeni artikl koji ste kupili u našem web shopu, imate pravo na reklamaciju i na povrat novca ali pod uvjetima određenim našim pravilnikom. Molimo cijenjene kupce da se pridržavaju pravilnika te da shvate da smo pravilnik izradili upravo radi njih, da bi u potpunosti mogli uživati u proizvodima koje su kupili kod nas.


Ako


Ako kojim slučajem niste zadovoljni radom odjela za kupce unutar tvrtke, molimo Vas da nas izvijestite o predmetu na info@afight.net . Naš kupac je samo zadovoljan kupac.


Upozorenje   
           

Upozorenje: Boks i ostali borilački sportovi su kontaktni sportovi. Proizvodi u ovom katalogu proizvedeni su s pažnjom i pomažu zaštititi do određenog stupnja, ali vam nisu jamstvo prevencije od ozljeda. Osobe koje upotrebljavaju proizvode iz ovog kataloga moraju preuzeti potpunu odgovornost za sav rizik od ozljeda, uključujući i smrtne ozljede. Proizvođač ili distributer neće preuzeti odgovornost za bilo koju ozljedu ili smrt prouzročenu upotrebom proizvoda iz ovog kataloga.

99% opreme se uništi nepravilnom i nasilnom upotrebom, nepravilnim skidanjem i stavljanjem i slično. Molimo korisnike da proizvode upotrebljavaju, skidaju, stavljaju vrlo pažljivo jer u suprotnom će se proizvodi bespotrebno uništiti a mi Vam nećemo moći uvažiti reklamaciju zbog namjernog uništavanja.

S vremenom i upotrebom materijali upotrebljeni za proizvodnju naših proizvoda će izgubiti neka od svojih svojstava i proizvod će trebati zamjenu. Proizvodi iz serija za borilačke sportove su podložne ekstremnim trošenjima što je razlog češčem mijenjanju.

Štitnici za zube se, kao uostalom i svi proizvodi vezani uz zube poput četkica za zube, proteza ili slično, moraju higijenski paziti i mijenjati do svaka tri mjeseca iz higijenskih razloga te se moraju čuvati u za to predviđenim kutijicama uz higijensko održavanje i samih kutijica. Po potrebi ih je potrebno isprati u tekućinama predviđenim za te svrhe (uz preporuku ljekarnika). 


Napomena: Zabranjena je svaka vrsta umnožavanja, te prenošenje pojedinih dijelova ili u cijelosti. adidas® i ostala trgovačka imena iz ovog kataloga su zaštićena trgovačka imena. Sva prava pridržana. Zadržavamo pravo promjene podataka iz ovog kataloga bez prethodne najave. Ne odgovaramo za pogreške, u slikovnom ili u tekstualnom opisu.

0,00 kn